Voorheen tuin aan de Oosterom

Voorheen Tuin aan de Oosterom.

14 jaar woonden we aan de Oosterom in Sneek. Daar realiseerden we onze grote wens, een fijne woning en royaal de ruimte om te tuinieren op de ± 900 m² niet bebouwde kavel.

De tuin had verschillende stijlen.

De voortuin ( op het noorden) met een lange vijver, strak ingericht met groene beplanting die aansloot bij de groene beplanting voor ons huis en de vorm van onze woning. Naast de oprit een beplanting met een combinatie van hortensia en hosta. 

Een oosterse tuin met vijver bij het terras aan de achterzijde, een theehuis, veel groene tinten en oosterse symboliek. Vooral een kijktuin met veel rust en zacht klinkende Japanse muziek in het theehuis.

Een bloementuin met kleurrijke borders rond een gazon met tuinhuis. Dit tuindeel gaf de mogelijkheid tot experiment. Ik combineerde hier vaste planten met eenjarigen en bloembollen en speelde met kleur.

Een kweektuin met kleine kas en werkhoek aan de achterzijde.Tegen de scheiding staat leifruit.

Een klasieke rozentuin met buxushagen aan de zijkant van de woning. Een combinatie van verschillende rozen met vaak een onderbeplanting van éénjarigen en enkele vaste planten in paarse tinten.

Deze foto's geven een mooi sfeerbeeld van de verschillende tuinen.

 

foto's voortuin

ROZENTUIN

kweek en moestuin

De Oosterse Tuin

BLOEMENTUIN