Fotografie

Ik heb een aparte handicap. Alles wat ik tegenkom kan mij niet los laten, ik wil het bij me houden, soms zelfs koesteren.

En ik kom veel tegen! Vrienden van mij zeggen wel eens: "jij ziet veel meer dan wij". Of dat een handicap is, of iets is dat het leven rijker maakt?. Ik weet het niet maar ervaar vaak dat laatste.

Ik kan genieten van vorm en kleur. Op het strand, in de natuur of gewoon een detail van een gebouw of werktuig.

Tijdens vakanties en reizen word ik geboeid door die andere cultuur, de gezichten van mensen en hun andere gewoontes.

Dat heeft geresulteerd in een groot bestand aan fotomateriaal. Zeker sinds de komst van het digitale tijdperk in de fotografie.

Al jaren "speel" ik hiermee. Maak er kalenders van, kaarten en mooie afdrukken in lijst of op canvas. "voor boven de bank".

Zo krijgen die mooie afdrukken een tweede leven.

Op deze pagina en in dit deel van de site laat ik je graag kennis maken met mijn manier van kijken. 

Windkracht 8 op de Noordzee.

Dit zijn foto's een prachtige tocht gemaakt met zeesleepboot Holland, een stuk varend erfgoed. Windkracht 8 boven Terschelling op de Noordzee. De foto's spreken voor zich.

winter 2017

Vorige week een middag op stap geweest om te genieten van deze korte winter.

Wat doe je met miniaturen van de Kringloop

Bij de Kringloop vond ik een stel miniatuur speelgoed autootjes. Doorleefd en beschadigd, maar ook een "lelijk eendje" mijn eerste echte auto. Dit is wat ik er mee gedaan heb. Ze zijn ook op groot formaat doek verkrijgbaar. 

van Zurich tot Kornwerderzand.

Mijn doorlopend projekt. Ik mag graag even uitwaaien op de Dijk of bij de sluizen. Het jaar rond volg ik dit trajekt met foto's. Het licht is hier altijd anders, geeft mooie composities en een bijzondere sfeer.

Wanneer over een paar jaar De Nieuwe Afsluitdijk zijn vorm heeft gekregen kun je mooi de verschillen zien.

Mijn nieuwe smart phone.

Eindelijk, eindelijk heb ik mijn eerste smart phone. Ik moest er aan geloven omdat mijn oude Nokia het echt niet meer deed.

Ik gebruik hem ook als fototoestel. Deze serie panorama foto's heb ik er in de buurt van Sneek en bij de Afsluitdijk mee gemaakt.